Arhiva

NUS 2012

 

NUS (Neafirmirana umjetnička scena) je prošlogodišnjom međunarodnom grupnom izložbom u Akvariju na Bačvicama od 13. do 20. siječnja 2012., prezentirao široj splitskoj publici radove suvremenih mladih umjetnika imajući za cilj njihovu afirmaciju ali i promociju suvremene umjetnosti općenito.

Tema: Tampon generacija
Koliko je uistinu teško izgraditi vlastiti identitet te pružiti otpor nametnutom procesu upijanja i toleriranja svega što nam društvo nudi i zahtjeva da bude prihvaćeno kao takvo; koliko je uistinu teško osjetiti vlastitu snagu i mogućnost promjene u pasivnom okruženju, medijskoj cenzuri, kvazidemokraciji, kapitalističkom konzumerizmu; koliko je uistinu teško ostvariti kvalitetnu egzistenciju?
Generacija mladih ljudi koji u današnje doba kapitalizma i ekonomske krize pokušavaju realizirati sebe i stvoriti si uvjete za kvalitetan život.

Program se odvijao  u Splitu od 13. do 20. siječnja 2012. godine u prostoru Akvarij na Bačvicama. S obzirom da je prostor u kojem se izložba održala jedan od najvećih izložbenih prostora u Splitu, tehnički smo spojili naizgled nespojivo; od ulja na platnu pa do multimedije ili izvedbenih umjetnosti.

Jedna misao o “Arhiva

  1. Pingback: Dobrodošli na stranicu NUS-a! | NUS

Odgovori